Bio-ecologisch bouwen

Als de bouwheer kiest voor een bio-ecologische woning, dan dragen we daar graag ons steentje toe bij. Bio-ecologisch bouwen doe je immers niet alleen. Het is een proces waarin zowel de overheid, de bouwheer, de architect als de aannemer een aandeel in heeft.

Bio-ecologisch bouwen is energie- en waterbesparend bouwen met zo weinig mogelijk petrochemische materialen of schadelijke stoffen in en rond het gebouw, rekening houdend met de draagkracht van de aarde en met de gerechtvaardigde behoeftes van huidige en toekomstige generaties wereldwijd (definitie Vibe).

HOTA mag zich met trots Vibe-ambassadeur noemen. Meer info vind je op de website van Vibe (Vlaams Instituut Bio-ecologisch bouwen) en in deze brochure (pdf).

De principes van bio-ecologisch bouwen schematisch voorgesteld:

bron: www.vibe.be

Als bouwheer zal je dus in de eerste plaats zelf keuzes moeten maken (ligging woning, keuze technieken, dikte isolatie...). Daarnaast is het belangrijk om met aannemers te werken die ervaring hebben met bio-ecologisch & duurzaam bouwen. HOTA is pionier in Vlaanderen wat dat betreft. HOTA kiest zoveel mogelijk voor bio-ecologische bouwmaterialen: Europees constructiehout (met FSC-label), plaatmaterialen op basis van houtvezels (met FSC-label), isolatie op basis van gerecycleerd papier of natuurlijke hout-, vlas- en hennepisolatie. Daarnaast vermijdt HOTA zoveel mogelijk lijmen en andere producten van de petrochemische industrie en kiest het voor formaldehydevrije platen. We focussen op projecten in stads- en dorpskernen. We staan je in raad en daad bij als je keuzes moet maken.

Jan Samijnstraat 15 D 9050 Gentbrugge
info@hota.coop
T 09 278 24 99


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x